För att göra det enklare och mer förmånligt för dig har Hedab Fysioterapi tecknat avtal med landstinget. För dig som besöker Hedab innebär det att du från 1 januari 2019 betalar samma pris som på Hälsocentralen; för närvarande 200 kronor per besök. Du omfattas även av samma högkostnadskort som inom övriga landstinget. Det innebär att du endast betalar 1100 kronor för en 12 månadersperiod.

Hedab Fysioterapi Vanliga frågor

Kan man använda samma högkostnadskort hos Hedab Fysioterapi som på Hälsocentralen?

Du använder samma högkostnadskort hos oss som du gör på hälsocentralen, så alla dina besök räknas till samma högkostnadsskydd. Högkostnadsskyddet gäller även om du behöver vård i ett annat landsting eller annan region.

Måste jag skaffa högkostnadskortet på hälsocentralen eller kan jag få det på Hedab Fysioterapi?

Vi har högkostnadskort hos oss, så du behöver inte åka till hälsocentralen innan ett besök hos oss.

Vad kostar ett besök hos Hedab Fysioterapi?

Ett besök kostar i dagsläget 200 kronor. Vi följer hälsocentralernas priser.

Vad är högkostnadsskyddet?

Högkostnadsskyddet är ett skydd som innebär att du under en 12 månadersperiod som högst betalar 1100 kronor totalt för dina besök inom öppenvård. 12 månadersperioden räknas från ditt första besök.

Behöver jag remiss för att få komma?

Nej det går bra att själv boka tid via telefon: 0910-701152 eller min hemsida: www.hedab.se. Mitt företag finns på Östra Nygatan 91 i SKELLEFTEÅ.

När gäller inte högkostnadskortet?

Vid företagsmassage eller vid privat sjukvårdsförsäkring gäller inte högkostnadskortet. 

För aktuellt högkostnadsbelopp se här.

 

Mindfulnesskurs för MedborgarskolanVarmt Välkommen att delta i Mindfulness och Stresshanteringskurs med mig på Medborgarskolan i Skellefteå. Kursstart: Onsdag 11 oktober kl.18-20. Grundkurs på 8 ggr. Anmälan tel. 0910-71 31 30

Mindfulness handlar om att vara närvarande här och nu i livet. Med regelbunden mindfulnessträning kan du få balans i livet och bli mindre påverkad av stress och orostankar.

imagesCAREXY36Jag har under vintern 2013-2014 haft några hälso- och friskvårdskurser till flera företag i Skellefteå. Företagen har själva varit med och planerat upplägget för att få en frisk och välmående personal. Samtidigt har man haft en ambition till att få ner sjuktalen och se till att personalen mår bra på sin arbetsplats. Vi har haft både teoripass och praktiska pass. Deltagarna har  fått testa på olika motionsformer, stresshantering och mindfulnessövningar. Vi har även haft föreläsningar i kost och hälsosamma levnadsvanor.

 Kommentarer av kursdeltagare:

 ”Att man tar till sig att var och en är ansvarig över sin kropp och hälsa.”

” Helt underbart och lärorikt”

” Bra med arbetsgivare som bryr sig om sina anställda på ett så påtagligt sätt”

Woman with Hands on Temples

Stressad kvinna

Känner du dig stressad eller känner du någon som är stressad? Jag kommer att ha en stresshanterings- och avspänningskurs på Friskvårdskompaniet. Den startar torsdag den 14/3 kl.16-18. Under kursen får du lära dig hur du reagerar i samband med stressade situationer. Dessutom får du verktyg till att klara av att hantera stress lättare. Du får lära dig att utföra avspänningsövningar som du kan fortsätta med hela livet. Du kommer dessutom att bli mer harmonisk och balanserad i vardagslivet.

Tidigare kursdeltagare har uttryckt följande om att delta i stresshanteringskursen:
” Jag tyckte om kursen och tror att den lyckades rycka mig tillbaka från en nära burnout. Jag tyckte särskilt mycket om avslappningen och mental träning-det behöver jag verkligen”

” Att delta och få hjälp med tips runt ämnet var jätte-nyttigt. Dels att känna att man inte är ensam om att känna som man gör. Jag kommer definitivt att fortsätta göra avslappningsövningarna eftersom jag verkligen behöver det. ”

Du är varmt välkommen till att vara med på kursen du med. Hör gärna av dig till mig för mer information och anmälan:  Mvh Leg. sjukgymnast Karin Hedlund (Tel. 0910-701152)

 

Hedab Fysioterapi AB