Mindfulnesskurs för MedborgarskolanVarmt Välkommen att delta i Mindfulness och Stresshanteringskurs med mig på Medborgarskolan i Skellefteå. Kursstart: Onsdag 11 oktober kl.18-20. Grundkurs på 8 ggr. Anmälan tel. 0910-71 31 30

Mindfulness handlar om att vara närvarande här och nu i livet. Med regelbunden mindfulnessträning kan du få balans i livet och bli mindre påverkad av stress och orostankar.

imagesCAREXY36Jag har under vintern 2013-2014 haft några hälso- och friskvårdskurser till flera företag i Skellefteå. Företagen har själva varit med och planerat upplägget för att få en frisk och välmående personal. Samtidigt har man haft en ambition till att få ner sjuktalen och se till att personalen mår bra på sin arbetsplats. Vi har haft både teoripass och praktiska pass. Deltagarna har  fått testa på olika motionsformer, stresshantering och mindfulnessövningar. Vi har även haft föreläsningar i kost och hälsosamma levnadsvanor.

 Kommentarer av kursdeltagare:

 “Att man tar till sig att var och en är ansvarig över sin kropp och hälsa.”

” Helt underbart och lärorikt”

” Bra med arbetsgivare som bryr sig om sina anställda på ett så påtagligt sätt”

Woman with Hands on Temples

Stressad kvinna

Känner du dig stressad eller känner du någon som är stressad? Jag kommer att ha en stresshanterings- och avspänningskurs på Friskvårdskompaniet. Den startar torsdag den 14/3 kl.16-18. Under kursen får du lära dig hur du reagerar i samband med stressade situationer. Dessutom får du verktyg till att klara av att hantera stress lättare. Du får lära dig att utföra avspänningsövningar som du kan fortsätta med hela livet. Du kommer dessutom att bli mer harmonisk och balanserad i vardagslivet.

Tidigare kursdeltagare har uttryckt följande om att delta i stresshanteringskursen:
” Jag tyckte om kursen och tror att den lyckades rycka mig tillbaka från en nära burnout. Jag tyckte särskilt mycket om avslappningen och mental träning-det behöver jag verkligen”

” Att delta och få hjälp med tips runt ämnet var jätte-nyttigt. Dels att känna att man inte är ensam om att känna som man gör. Jag kommer definitivt att fortsätta göra avslappningsövningarna eftersom jag verkligen behöver det. ”

Du är varmt välkommen till att vara med på kursen du med. Hör gärna av dig till mig för mer information och anmälan:  Mvh Leg. sjukgymnast Karin Hedlund (Tel. 0910-701152)

 

Stresshanteringskurs vt 2013 2

Meditation

Känner du dig rastlös? Trött och hängig? Har du svårt att koncentrera dig? Lider du av sömnsvårigheter och har “kort stubin” och har dåligt samvete över det? Välkommen till stresshantering och avspänningskurs. Vi träffas torsdagar på Friskvårdskompaniet (Relaxen).

Kursen startar torsdag den 14 februari kl.15-17(6 ggr). Under kursen får du lära dig hur du påverkas av stress. Du får lära dig muskulär och mental avspänning samt  stresshantering. Dessutom kommer du att känna dig mindre stressad och bli mer harmonisk och balanserad.

Ring och anmäl dig till kursen!

Leg. Sjukgymnast Karin Hedlund
HEDAB Sjukgymnastik
Tele: 0910 – 70 11 52
Karin@hedab.se
www.hedab.se

Hedab sjukgymnastik